Wedstrijden Borussia Mönchengladbach

Borussia-Park

Mönchengladbach, Duitsland

Wedstrijden Borussia Mönchen

Wedstrijden Borussia Mönchengladbach

Bekijk het wedstrijdschema van Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach, opgericht in 1900, is een van de meest bekende en gerespecteerde voetbalclubs in Duitsland. De club heeft een rijke historie in zowel de nationale als internationale voetbalwereld en heeft diverse prijzen in de wacht gesleept. 

In de jaren ’70 beleefde Borussia Mönchengladbach zijn hoogtijdagen. De club won vijf keer de Duitse landstitel (1970, 1971, 1975, 1976 en 1977) en twee keer de UEFA Cup (1975 en 1979). Onder leiding van legendarische spelers zoals Günter Netzer, Berti Vogts en Jupp Heynckes, veroverde de club Europa met hun attractieve en aanvallende voetbal.

Borussia Mönchengladbach speelt zijn thuiswedstrijden in het Borussia-Park, een modern stadion met een capaciteit van meer dan 54.000 toeschouwers. De fanatieke aanhang, bekend als de “Fohlenelf” (het veulenelftal), staat bekend om hun passie en toewijding, wat zorgt voor een indrukwekkende sfeer tijdens wedstrijden.

Wedstrijdschema Borussia Mönchengladbach

  Wedstrijdschema nog niet bekend

Wedstrijden van Borussia Mönchengladbach bijwonen

Het bijwonen van een voetbalwedstrijd is altijd een unieke en opwindende ervaring, en dit geldt zeker voor de thuiswedstrijden van Borussia Mönchengladbach. 

De wedstrijden van Borussia Mönchengladbach worden in het indrukwekkende Borussia-Park gespeeld. Dit stadion, geopend in 2004, biedt plaats aan meer dan 54.000 toeschouwers en is voorzien van moderne faciliteiten. Het stadion ligt net buiten het stadscentrum en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, zoals de shuttlebussen die rijden vanaf het centraal station van Mönchengladbach.

Zorg ervoor dat je tijdig je tickets aanschaft, want wedstrijden zijn vaak snel uitverkocht, vooral voor belangrijke of lokale derby’s. In het stadion zijn verschillende soorten zitplaatsen beschikbaar, variërend van staanplaatsen in de Nordkurve tot comfortabele zitplaatsen op de lange zijden van het veld.

Bij het Borussia-Park zijn er tal van eet- en drinkgelegenheden, zowel binnen als buiten het stadion. Je vindt er typisch Duitse lekkernijen zoals bratwurst en pretzels, evenals internationale snacks en drankjes. Het is ook mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijd deel te nemen aan een traditionele Duitse “tailgate” bij de parkeerplaats van het stadion, waar fans samenkomen om te barbecueën, te drinken en zich voor te bereiden op de wedstrijd.

Overnachten in Mönchengladbach

Terwijl je je voorbereidt op de wedstrijd, is het belangrijk om ook een comfortabel en geschikt hotel te vinden voor je verblijf in Mönchengladbach. Gelukkig hebben we een selectie gemaakt van verschillende hotels die passen bij diverse budgetten en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een goedkoop, normaal of luxe hotel, er is altijd een plek waar je kunt ontspannen en opladen voor de grote dag.

Goedkoop hotel:Hotel Ibis Budget Mönchengladbach

  • Locatie: Bresgesstraße 2, 41066 Mönchengladbach
  • Gemiddelde prijs per nacht: €50-€70
  • Voorzieningen: Comfortabele kamers, gratis WiFi, 24-uursreceptie, parkeergelegenheid (tegen betaling).
  • Afstand tot Borussia-Park: Ongeveer 5 kilometer
  • Bereikbaarheid: Je kunt het stadion bereiken met het openbaar vervoer. Neem de buslijn 17 vanaf het nabijgelegen bushalte “Bresgesstraße” naar het stadion.

Normaal hotel: Hotel Select Mönchengladbach

  • Locatie: Am Nordpark 34, 41069 Mönchengladbach
  • Gemiddelde prijs per nacht: €80-€100
  • Voorzieningen: Comfortabele kamers, gratis WiFi, restaurant, bar, 24-uursreceptie, parkeergelegenheid (tegen betaling).
  • Afstand tot Borussia-Park: Ongeveer 3 kilometer
  • Bereikbaarheid: Het stadion bevindt zich op loopafstand van het hotel, op ongeveer 15 minuten.

Luxe hotel: H4 Hotel Mönchengladbach im BORUSSIA-PARK

  • Locatie: Hennes-Weisweiler-Allee 1, 41179 Mönchengladbach
  • Gemiddelde prijs per nacht: €150-€200
  • Voorzieningen: Luxe kamers, gratis WiFi, restaurant, bar, fitnessruimte, sauna, binnenzwembad, 24-uursreceptie, parkeergelegenheid (tegen betaling).
  • Afstand tot Borussia-Park: Het hotel is gelegen in het stadioncomplex.

Houd er rekening mee dat het verkeer en de reistijden kunnen variëren, vooral op wedstrijddagen wanneer er mogelijk meer verkeer is. Het is raadzaam om extra reistijd in te plannen om op tijd bij het stadion te arriveren. Geniet van je tijd in Mönchengladbach en beleef een geweldige voetbalervaring bij Borussia Mönchengladbach!

Populaire kroegen voor Borussia Mönchengladbach fans

Er zijn verschillende kroegen en pubs waar fans van Borussia Mönchengladbach samenkomen om voor en na wedstrijden bijeen te komen. Hier zijn enkele populaire locaties:

 1. Borussia-Park Fanhaus: Het Fanhaus bevindt zich direct bij het stadion en is een ontmoetingsplek voor fans. Hier kun je genieten van een levendige sfeer, drankjes en eten met mede-supporters.

 2. Fohlenstall: Gelegen aan de Bismarckstraße 151 in Mönchengladbach, is Fohlenstall een gezellige kroeg die populair is bij Borussia Mönchengladbach-fans. Het is een geweldige plek om voor en na de wedstrijd samen te komen en te genieten van een drankje en voetbalgesprekken.

 3. Die Thekla: Deze kroeg is te vinden aan de Berliner Platz 6 in Mönchengladbach. Het heeft een levendige sfeer en trekt veel voetbalfans aan. Die Thekla is een geweldige plek om de wedstrijd te kijken en te juichen voor Borussia Mönchengladbach.

 4. Fanhaus Mönchengladbach: Fanhaus Mönchengladbach, gelegen aan de Albertusstraße 11 in Mönchengladbach, is een andere populaire ontmoetingsplaats voor fans. Hier kun je andere supporters ontmoeten, de wedstrijd samen kijken en de passie voor Borussia Mönchengladbach delen.

Houd er rekening mee dat de populariteit en beschikbaarheid van deze kroegen kunnen variëren, vooral op wedstrijddagen. Het is altijd een goed idee om van tevoren te controleren of er evenementen zijn gepland en of reserveringen nodig zijn.

Klantenservice

+31 (0) 164 794 547

Whatsapp

+31 (0) 630171321

E-mail

Info@sportticket.nl

Op zoek naar andere tickets?

Neem nu contact met ons op, grote kans dat wij jullie hiermee verder kunnen helpen!

Boek nu jullie tickets snel en betrouwbaar via Sportticket.nl

Contact

Bergen op Zoom, Nederland

Betaalmogelijkheden

© 2023 Sportticket.nl